Plastične šahte za kanalizaciju
Plastične šahte se proizvode u standardnim dimenzijama:
  • Ø 600 mm

  • Ø 800 mm

  • Ø 1000 mm

  • Ø 1200 mm

  • Ø 1300 mm

  • Ø 1600 mm

  • Ø 2000 mm

  • Ø 2400 mm

PLASTOPEX proizvodi kvalitetne i povoljne plastične šahte za kanalizaciju od polietilena visoke gustine i polipropilena. Oba materijala imaju odlične mehaničke karakteristike i visoku otpornost na lomljenje, kao i ekološku prihvatljivost. Šahte se proizvode tehnologijom spiralnog motanja i ekstruzionim zavarivanjem plastike.

Plastične šahte su sve popularniji izbor u odnosu na betonske šahte zbog njihove vodonepropusnosti i neporoznosti, lakoće i jednostavnosti postavljanja, kao i zbog boljeg zaptivanja sa kanalizacionim cevima od PVC-a ili PEHD-a.

Korišćenjem PLASTOPEX šahtova od plastike neutrališe se štetan uticaj podzemnih voda na cevovod i obezbeđuje veliki procenat nepropusnosti u odnosu na ostale vrste spojeva. PLASTOPEX takođe proizvodi šahte za vodomere, koji se dele u dve grupe u zavisnosti od uslova upotrebe: vodomerna šahta bez ugrađene izolacije i termoizolovana vodomerna šahta sa izolacijom od stiropora koja sprečava smrzavanje i omogućava normalno funkcionisanje na ekstremno niskim temperaturama.

Karakteristike plastičnih šahti za kanalizaciju

PLASTOPEX proizvodi plastične šahte za kanalizaciju u dve verzije: šahte sa konusnim vrhom i šahte sa ravnim vrhom – bez konusa. Unutrašnjost šahtova je glatka, dok je preko spoljašnjeg zida spiralno namotan prsten, ali se u zavisnosti od potrebe može izrađivati i tzv. sendvič profil gde se prsten nalazi između unutrašnje i spoljašnje ivice.

Ove šahte su opterećene u donjoj zoni kao obezbeđenje od uticaja podzemnih voda u toku same montaže, a imaju zavarene penjalice na vertikalnom zidu za lako penjanje i kontrolu kanalizacionog voda. Mogu se izrađivati sa otvorenom ili zatvorenom kinetom u zavisnosti od zahteva projekta.

Revizioni šahtovi omogućavaju pristup do kanalizacionog voda, čišćenje i održavanje, a zbog male mase i mogućnosti spajanja elemenata na licu mesta, manipulacija i transport ovakvih šahtova je krajnje jednostavna. PLASTOPEX šahte su praktična i funkcionalna rešenja, koja garantuju zaptivanje između šahti i kanalizacionih cevi, bez obzira na to da li su cevi od PEHD-a ili PVC-a.

 

Galerija fotografija